Tuotteet ja palvelut

Digitaalisesti painettavat etiketit

Pienet painosmäärät eli digitaalisesti ilman painolaattoja painettavat etiketit


Painosmäärien ollessa pieniä, muutamista sadoista muutamiin tuhansiin kappaleisiin ei flexopainettu rullassa toimitettava etiketti ole aina ollut kustannuksellisesti paras ratkaisu.

2018 heinäkuussa käyttöömme on asennettu täysiverinen digitaalinen painokone jälkikäsittely-yksikköineen. Tämä painokone antaa meille uusia mahdollisuuksia valmistaa pienen ja keskisuuren teollisuuden tarvitsemia monivärisiä etikettejä kustannustehokkaasti.
Tällä painokoneella painetut etiketit eivät ulkonaisesti eroa flexopainolla painetuista etiketeistä. Suurin käytännön ero on pienemmissä aloituskustannuksissa sekä yksinkertaisemmassa painatustapahtumassa jolloin pienten etikettimäärien kohdalla hinta pysyy kohtuullisempana verrattaessa sitä perinteisesti painettuihin etiketteihin.

Digitaalisesti tehtynä painojälki on erinomaista. Materiaalivaihtoehtoina voimme käyttää samoja paperi- ja muovimateriaaleja mitä flexopainokoneessa. Näiden materiaalien lisäksi voimme hyödyntää monia erikoismateriaaleja.

Tämä aloituskustannuksien pieneneminen murto-osaan mahdollistaa nyt myös sen, että rullaetiketti on kiinnostava vaihtoehto myös silloin kun painosmäärät eivät ole satoja tuhansia kappaleita.

Vuodesta 2011 käytössämme on ollut kone, joka on mahdollistanut pienten etikettisarjojen painamisen ilman painolaattoja ja stanssaustyökalua. Osalle asiakkaistamme muutama sata tai tuhat etikettiä on riittävä määrä ja tällä koneella olemme tehneet etikettejä myös koemarkkinointiin.

Digitaalisen painamisen vaihtoehto on ideaali silloin kun

  • yksittäisen etiketin tilausmäärä on pieni
  • erilaisia etikettejä on paljon (=suuret painolaattakustannukset suhteessa tilausmäärään)
  • kyseessä on koemarkkinointi / odotettavissa on muutoksia painatukseen
  • pakkausmerkinnät muuttuvat usein
  • etiketteihin painetaan muuttuvaa tietoa; järjestysnumero, eri nimiä tai koodeja tms.
  • Etikettien kiinnityksen tapahtuessa koneellisesti (=helpompaa ja nopeampaa)
  • rullassa oleva etiketti on ainoa vaihtoehto koneellisessa etiketöinnissä