Tuotteet ja palvelut

Tuotteet ja palvelut

Tuotteet ja palvelut


Tarjoamamme ratkaisut mahdollistavat käytännössä lähes kaikenlaisten tuotteiden merkitsemisen helposti ja edullisesti. Etiketeissä käytettävistä pintamateriaali- sekä liimavaihtoehdoista voidaan valita useita kymmeniä erilaisia yhdistelmiä, joista valitaan sopivin asiakkaan käyttöön.

Osalle käyttäjistä riittää valkoinen paperipintainen etiketti, johon he itse tulostavat tarvittavat tiedot. Kosteuden kanssa tekemisiin joutuvat paperipintaiset etiketit joko lakataan tai ne valmistetaan vaihtoehtoisesti muovista. Pakastettaviin tuotteisiin valitaan pakastamisen kestävä liima. Myynninedistämisessä käytettäviin etiketteihin voidaan valita erilaisia erikoismateriaaleja.

Kaikki lähtee yhteydenotosta

Parhaiten Pirkanmaan Laatuetiketti Oy:n kyky ja halu palvella konkretisoituvat yhteydenoton ja tarjouspyynnön myötä. Ensimmäisen kontaktin jälkeen kartoitamme yhdessä asiakkaan kanssa etiketteihin ja tarroihin liittyvät erilaiset vaatimukset ja tarpeet. Tämän jälkeen etsimme ja tarjoamme parhaan asiakkaalle sopivan etiketti- tai tarravaihtoehdon.

Flexopainokoneella painetut etiketit


Etiketit

Käytössämme olevat flexopainokoneet antavat meille hyvät mahdollisuudet vastata asiakkaidemme meille tarjoamiin haasteiin. Neliväriseen painotyöhön voimme käyttää lisänä erilaisia ylilakkauksia ja/tai lisävärejä. Voimme painaa myös sekä taustapaperille että etiketin liimapuolelle.

Painatus voi olla joko valmis eli etiketti tai tarra kiinnitetään sellaisenaan tuotteeseen tai etiketti voi olla esipainettu jolloin etiketin käyttäjä tulostaa etikettiin tulevat muuttuvat tekstit rullaetikettikirjoittimella.

Etikettimateriaaleissa käytämme alan johtavien materiaalintoimittajien tarjoamia mahdollisuuksia joista löydämme sopivan materiaalin erilaisiin käyttökohteisiin. Yleisimmät etikettimateriaalit ovat paperi, joko tavallinen tai lämpöherkkä sekä polypropeeni-/polyeteenimuovi.

Liimapaperille painetut banderollit ja vyötteet

Valmistamme myös erilaisia liimapaperille painettuja banderolleja sekä vyötteitä. Materiaali on vesiliukoisella liimalla taustapuoleltaan käsiteltyä paperia. Tutuin käyttökohde vyötteille ovat roskapussi- ja jätesäkkirullien kuluttajapakkaukset.

Teknisesti paperivyötteen painamiseen pätevät samat asiat, kuin etikettien valmistamiseen.

Pienet painosmäärät eli digitaalisesti ilman painolaattoja painettavat etiketit


Painosmäärien ollessa pieniä, muutamista sadoista muutamiin tuhansiin kappaleisiin ei flexopainettu rullassa toimitettava etiketti ole aina ollut kustannuksellisesti paras ratkaisu.

2018 heinäkuussa käyttöömme on asennettu täysiverinen digitaalinen painokone jälkikäsittely-yksikköineen. Tämä painokone antaa meille uusia mahdollisuuksia valmistaa pienen ja keskisuuren teollisuuden tarvitsemia monivärisiä etikettejä kustannustehokkaasti.
Tällä painokoneella painetut etiketit eivät ulkonaisesti eroa flexopainolla painetuista etiketeistä. Suurin käytännön ero on pienemmissä aloituskustannuksissa sekä yksinkertaisemmassa painatustapahtumassa jolloin pienten etikettimäärien kohdalla hinta pysyy kohtuullisempana verrattaessa sitä perinteisesti painettuihin etiketteihin.

Digitaalisesti tehtynä painojälki on erinomaista. Materiaalivaihtoehtoina voimme käyttää samoja paperi- ja muovimateriaaleja mitä flexopainokoneessa. Näiden materiaalien lisäksi voimme hyödyntää monia erikoismateriaaleja.

Tämä aloituskustannuksien pieneneminen murto-osaan mahdollistaa nyt myös sen, että rullaetiketti on kiinnostava vaihtoehto myös silloin kun painosmäärät eivät ole satoja tuhansia kappaleita.

Vuodesta 2011 käytössämme on ollut kone, joka on mahdollistanut pienten etikettisarjojen painamisen ilman painolaattoja ja stanssaustyökalua. Osalle asiakkaistamme muutama sata tai tuhat etikettiä on riittävä määrä ja tällä koneella olemme tehneet etikettejä myös koemarkkinointiin.

Digitaalisen painamisen vaihtoehto on ideaali silloin kun

  • yksittäisen etiketin tilausmäärä on pieni
  • erilaisia etikettejä on paljon (=suuret painolaattakustannukset suhteessa tilausmäärään)
  • kyseessä on koemarkkinointi / odotettavissa on muutoksia painatukseen
  • pakkausmerkinnät muuttuvat usein
  • etiketteihin painetaan muuttuvaa tietoa; järjestysnumero, eri nimiä tai koodeja tms.
  • Etikettien kiinnityksen tapahtuessa koneellisesti (=helpompaa ja nopeampaa)
  • rullassa oleva etiketti on ainoa vaihtoehto koneellisessa etiketöinnissä

Blancoetiketit


Yksinkertaisimmillaan etiketti on silloin kun se on rullassa oleva painamaton blancoetiketti. Tällaisen etiketin löytää helpoiten vähittäiskaupasta hedelmätiskin vaa’alla mutta eniten blancoetikettejä käytetään erilaisissa logistiikkasovelluksissa laatikko- ja lavaetiketteinä.

Printtauspalvelu


Pirkanmaan Laatuetiketti Oy:n printtauspalvelu on harkinnan arvoinen vaihtoehto silloin, kun asiakas ei halua investoida omaan rullatarratulostimeen.

Perusajatus on se, että teemme asiakkaan kanssa sopimuksen printtaamisesta – asiakas saa nopeasti ennalta sovitun mukaisesti tarvitsemansa etiketit ja tarrat. Nopean toimituksen takaavat ennakkoon mittojen mukaan valmistetut etikettiaihiot sekä asiakkaan toimittamat valmiit tekstitiedostot.

Tulostettavat tiedot eivät ole ongelma. Pystymme käsittelemään erilaisia tekstitiedostoja sekä yksinkertaisia logoja. Juoksevat numeroinnit tai EAN-koodit sekä erityyppiset kooditiedostot eivät tuota ongelmia. Yleisin käytettävä väri on musta, mutta pystymme tarvittaessa tulostamaan myös punaista, sinistä sekä vihreää tekstiä.